You are here: Pradžia » Užkandžiai » Salotos » Žalios salotos su dar žalesniu užtaisu

Žalios salotos su dar žalesniu užtaisu

Minu dviračio pedalus ir bandau pripildyti kiekvieną ląstelę ore tvyrančiu žydinčių vyšnių aromatu. Aromaterapija.
Papučia vėjas ir pabyra žiedlapių konfeti.
Žaluma įgauna pagreitį .
Ar esate matę jūrą? O gėlių jūrą? Margalapių, įvairiažiedžių, svyrančių ir besivejančių, gležnų ir paslaptingų. Vos nenuskendau tarp norų ir galimybių :). Regis, jau susidėlioji kompoziciją, bet ana va – dar nematyta neregėta grožybė šypsosi – ir jos juk reikia. Ir dar kitos. Ir taip be galo. Pusdienis ištirpo ore. Mašina – lyg gėlių vežimas, bet ir jai patinka būti tokiai puošniai :)
Jei  norite pamatyti gėlių jūrą, sekite puslapiu www.geliuseima.lt :)

Pagaliau sulaukėme ridikų. Savų. Turguje jau seniai pardavinėja. Ir visi – lietuviški :). Matyt pas anytą darželyje vėsiau :) ir dar kurmis siautėja :)

Mano virtuvėje prasidėjo salotų, tortiljų, užtepėlių ir paplotėlių metas.
Nieko nenustebinsiu šviežiomis daržovių salotomis, bet pasidalinsiu kuo jas užtaisau.

Žalios ir dar žalesnės salotos su pačiu žaliausiu užtaisu

Salotoms – kas šviežia :
salotų lapai- ryšulėlis arba gūžė
4 maži agurkai
½ didžiulio pomidoro
1-2 ryšulėliai ridikėlių
krapų, kalendros (jau yra tikrai lietuviškos)

Pasigedote žalios sunkiosios artilerijos? Ji visa susirinko padaže :)

Žaliasis užtaisas – jo pasidarau 250 g indelį – dedu į salotų padažą, plonai tepu ant duonos ar paplotėlių, įmaišau į varškės ar jogurto kremą, dedu į sriubas ir daržovių troškinius.

300 g ( 2 rankom apimamas ryšulėlis ) meškinių česnakų
4 v.š. lukštentų saulėgrąžų
1 ryšulėlis krapų
4 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipiriukų mišinio

Pradžioje reikėtų tarti pagiriamąjį žodį meškiniam česnakui – tai pats ankstyviausias vitaminų šaltinis – net meškas pabudina iš miego :).

Nuplaunam meškinio česnako lapus ir stambiai supjaustom.
Taip pat pasielgiam ir su krapais.
Sudedam žalumynus į indą, suberiame saulėgrąžas, druskytės ir įpilam aliejų. Blenderio pagalba, sumalam iki emulsijos. Paragaukite – gal reikia pipirų (jauni meškiniai česnakai švelnesnio skonio, o jau paaugę – kiek aštresni).

Jei žaliojo padažo norite dėti ant žalių salotų, įsidėkite porą šaukštų užtaiso į dubenėlį, įspauskite pusės citrinos sulčių, dar įpilkite aliejaus. Užpilkite ant salotų – galite maišyti dubenyje, o galite – kiekvienas savo lėkštėje.
Man toks padažas patinka tuo, kad salotoms suteikia „kūną“ – saulėgrąžos tartum suriša visus žalius skonius.

Bet negi vienas salotas valgysit?

„Smūginis“ patiekalas prie salotų – kepti tortilijų papločiai su įdaru.

Imame 2 papločius. Apatinį paplotį patepam žaliuoju užtaisu. Pasmulkinam mocarelos, fetos, fermentinio sūrio (pvz. „Džiugas“). Jei negalite apsieiti be mėsytės – pabarstykit jos.  Uždėkite antrą paplotį ir kiek spustelėję, perkelkite į keptuvę. Apkepti reikia abi puses.  Sūris lydosi ir sulipina paplotėlius. Įdarui galima panaudoti ir pievagrybius ir krabų lazdeles – svarbu, kad sūris būtų kelių rūšių – jis nevienodai lydosi , todėl kiekvienas kąsnis vis kitoks :).
Traški tortiljos plutelė nuostabiai dera su minkštučiais sūriais ir žaliu padažu.
O jei dar alaus… GAP‘e (Gero alaus parduotuvėse) gegužė – kvietinio alaus mėnuo – visokios akcijos-atrakcijos :)

Bėgu į kermošių :) sezono atidarymo proga

1 Komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>