You are here: Pradžia » Saldumynai » Sveikuoliški pakramstukai

Sveikuoliški pakramstukai

Ar jums patinka eiti į kirpyklą ?
Man tai visada šventė – šiandien net apyrankę užsidėjau – ir jei ji visai buvo ne į temą, jaučiausi pasipuošusi. Pažįstu daugybę žmonių, kurie metų metus nekeičia nei plaukų spalvos nei šukuosenos. Aš esu buvusi visokia – ir kirpta „ežiuku“, ir su garbanomis, ir „ryža“, ir blondinė. Nežiūrint pastovių nuostatų jaustis taikoje su savim, labai smagu pasikeitimus matyti ant galvos. Ir net tada, kai tau sako – na ne… tau taip netinka, anaip buvo geriau – šypsausi ir galvoju –o juk mane pastebėjo… :)
Ar dirbant, ar praleidžiant ne vieną valandą kirpykloje, ar kur važiuojant, o studentams – tarp paskaitų – labai pravartu rankinėje (mašinoje ar sportiniame krepšyje J) turėti sveikų kalorijų, juk kai peralksti, po to būna labai sunku pasisotinti (o tai atsiliepia ne tik svoriui, bet ir sveikatai).
Todėl šiandien – apie mobilias atsargas – apie Sveikuoliškus  pakramstukus (gal kokį rimtesnį pavadinimą kas sugalvosit?)

Sveikuoliški pakramstukai :

Turiu prisipažinti, kad recepto tai ir nėra. Galiu tik papasakoti kaip aš darau. Nusipirkau:

Saulėgrąžų (lukštentų) 2 pakelius po 200 g
Moliūgų sėklų (lukštentų) 2 pakelius po 100 g
Migdolų 2 pakelius po 100 g
Anakardžių riešutų 2 pakelius po 100 g
Džiovintų spanguolių arba vyšnių (ką randu nusipirkti) 1-2 pakelius po 100 g
80 ml klevų sirupo

Migdolus suberiu į dubenėlį ir užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau, kol migdolai išbrinksta ir atšąla vanduo. Tada nulupu migdolams odeles.
Į dubenį suberiu visų pakelių turinius ( proporcijos ir kiekiai gali būti nebūtinai tokie ) ir migdolus be odelių.
Užvarvinu, paskirstant, klevų sirupą ir gerai išmaišau (įdomu būtų pabandyti su kitokiu sirupu).
Kepimo skardą iškloju kepimo popieriumi ir ant jo paskleidžiu mišinį.
Kišu į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių (jeigu orkaitė neturi funkcijos „oro cirkuliacija“, užteks 120-130 laipsnių).
Jau dabar tai nenubėkite niekur, nes reikia stebėti kas vyksta – kelis kartus išėmus skardą, pajudinti ir pavartyti mišinį, kad tolygiai apsitrauktų sirupu. Nesudeginkite!!! Todėl įdėmiai stebėkite – kai jau pradeda ruduoti, o sėklos ir riešutai išsipučia – ištraukite iš orkaitės ir ,subėrusios į dubenį, maišykite, kad nesuliptų. Tai pats juokingiausias momentas – visos sėklytės , riešutai ir džiovintos uogos išsipūtę , apsitraukę sirupo plėvele, todėl slidūs ir vis bando pasprukti :)

Dabar valios testas.
Jei pradėsite ragauti dar šiltus – labanakt. Jei sulauksite, kol atvės ir pradėsite ragauti …taip pat :). Patarimas – atvėsusį mišinį susidėkite į kuo mažesnes dėžutes ir išslapstykite po rankines, kuprines, stalčius.
Sako – ir jėgos yra, ir valios, bet kodėl ta valia tokia bejėgė…
Dar tinka pabarstyti ant kepinių, prie sūrio ir vyno:).

 

 

4 komentarų

  1. Super! galiu parekomenduot – jau teko isbandyti si sedevra ir labai patiko. ypac gerai kai grizus namo ir saldytuve radus geriausiu atveju tik sviesa, yra tokiu sveiku ir negendanciu atsargu kuriom galima pasisotinti ‘bado minute’ :)

  2. As tai turejau bedu su valia siek tiek, bet kad nerealiai skanu galiu garantuoti :)

  3. Tiems, kurie ne tik valgo, bet ir ruošia pakramstukus, noriu pridurti, kad nurodytą kiekį geriau kaitinti ne vienoje o dviejose skardelėse – tiesiog greičiau :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>