Visą dieną merkia lietus – bar bar bar … O jei pasakysiu žodį – Sicilija ! - juk iškarto atsiranda šypsena veide, nes įsivaizduoju saulę, šilumoje tirpstančius kvapus, miestelių garsus slopinantį jūros ošimą, migdolų ir kavos kvapą.
Siciliją šiandien kviečiu į savo virtuvę – ruošiu makaronus sicilietiškai – „viskas viename“ – pokerio terminais – „all in“ .
Reikės (4 asmenims )
- 300 g pilno grūdo spagetti
- 400 g vyšninių pomidorų
- 1 apelsino – nutarkuoti odelę ir išspausti sultis
- 2 vš alyvuogių aliejaus
- 2 geros saujos razinų
- ½ arbatinio šaukštelio cinamono
- raudonėlio, rukolos
- 200g konservuoto tuno savose sultyse
Spagečius dedame į puodą arba gilią keptuvę – jei netelpa, perlaužiam, kad makaronai gulėtų laisvai. Sudedame pomidorus, apelsino nutarkuotą žievelę, apelsino sultis, aliejų, razinas, raudonėlį, druską, pipirus. Užpilame 750 ml verdančio vandens, palaukiame kol vanduo burbuliuos ir , sumažinus ugnį, paliekame virti 15 min – kol makaronai bus išvirę , o skysčio liks tik truputis. Sudedame tuną, išmaišome. Paragaujame – gal dar reikia druskos ar prieskonių. Suberiame rukolos ir raudonėlio lapelius.
Greitai, viskas ko dažniausiai visada yra po ranka, kvapnu, sotu. Sicilija…:)