You are here: Pradžia » Užkandžiai » Salotos » Sicilietiškas „all in“

Sicilietiškas „all in“

Visą dieną merkia lietus – bar bar bar … O jei pasakysiu žodį – Sicilija ! - juk iškarto atsiranda šypsena veide, nes įsivaizduoju saulę, šilumoje tirpstančius kvapus, miestelių garsus slopinantį jūros ošimą, migdolų ir kavos kvapą.

Siciliją šiandien kviečiu į savo virtuvę – ruošiu makaronus sicilietiškai – „viskas viename“ – pokerio terminais – „all in“ .Sicilietiškos salotos

Reikės (4 asmenims )

  • 300 g pilno grūdo spagetti
  • 400 g vyšninių pomidorų
  • 1 apelsino – nutarkuoti odelę ir išspausti sultis
  • 2 vš alyvuogių aliejaus
  • 2 geros saujos razinų
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono
  • raudonėlio, rukolos
  • 200g konservuoto tuno savose sultyse

Spagečius dedame į puodą arba gilią keptuvę – jei netelpa, perlaužiam, kad makaronai gulėtų laisvai. Sudedame pomidorus, apelsino nutarkuotą žievelę, apelsino sultis, aliejų, razinas, raudonėlį, druską, pipirus. Užpilame 750 ml verdančio vandens, palaukiame kol vanduo burbuliuos ir , sumažinus ugnį, paliekame virti 15 min – kol makaronai bus išvirę , o skysčio liks tik truputis. Sudedame tuną, išmaišome. Paragaujame – gal dar reikia druskos ar prieskonių. Suberiame rukolos ir raudonėlio lapelius.

Greitai, viskas ko dažniausiai visada yra po ranka, kvapnu, sotu. Sicilija…:)Sicilietiškos salotos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>