You are here: Pradžia » Karštieji patiekalai » Po Kaziuko – sotus sumuštinis su obuoliene ir kiauliena

Po Kaziuko – sotus sumuštinis su obuoliene ir kiauliena

Po Palangą siautėja ledinis vėjas, o po Vilnių – Kaziukas.
Man Kaziuko mugė – viena gražiausių švenčių . Visada džiūgauju matydama šitiek talentingų meistrų ir kūrėjų , pasklidusių po visą senamiestį. Net ir tas stumdymasis minioje – toks mielas ! Eini namo po Kaziuko, ar važiuoji troleibusu, apsikabinus kokį krepšį,  ir šypsaisi – ne tik dėl kokio nusipirkto gražumo, bet iš kaži kokio gerumo ir linksmumo.
Pamenu su drauge ,būdamos studentėmis, kasmet pasižadėdavom pasitaupyti Kaziukui, nes labai norėdavom nusipirkti originalių daikčiukų per mugę. Kaskart, išnirusios iš Kalvarijų turgaus (anksčiau ten vykdavo mugė), sakydavom – bet jau kitais metais…. :) Oi, daug metų tai tęsiasi :)
O kiek riestainių ir meduolių keliauja į pintines… O kokie kepamų dešrų ir troškinamų kopūstų kvapai sklendžia per Gedimino prospektą…
Londone yra Camden turgus (dalis jo – patys žiauriausi Gariūnai), kuriame ne tik prekiaujama įvairiausiom mielom smulkmenom, bet galima paragauti įvairiausių šalių virtuvių patiekalų (lenkai pristato balandėlius :) ; keista, kad dar lietuvių virtuvės ten nėra :)).

Savaitgaliui – Londone nužiūrėtas užkandis ir Guinness alus :)

Sumuštinis su obuoliene ir kepta kiauliena

Kiekius dauginkite iš valgytojų skaičiaus, o aš gaminu vieną sumuštinį :)

1 bandelė (parduotuvėje neradau tinkamos formos bandelės – ji turėtų būti maždaug 8×16 cm dydžio, todėl nusipirkau Bocatta duonos , bet bandelė geriau laikytų sumuštinio turinį )
2-3 v.š. obuolienės (aš išsiviriau iš 6 obuolių, svogūno, druskos, cukraus ir pipirų – 4 porcijoms)
100 keptos kiaulienos
saujelė rukolos

Apsižiūrėjau, kad visos mano obuolienės „mandros“ – tai su moliūgais, tai su slyvom ar bruknėm. Teko išsivirti (išsikepti :)).
Į keptuvę įpilam šaukštą aliejaus ir suberiam pjaustytą svogūną (nereikia sukepinti iki rudumo).
Nuluptus obuolius susmulkinam ir sudedam prie kepamų svogūnų.
Pabarstom druska, pora šaukštelių cukraus (kiekis prieskonių priklauso nuo obuolių rūšies), pipirais. Jei obuoliai labai sausi, įpilam šlakelį vandens.
Bandelę įpjaunam (aš atriekiau dvi riekes duonos) ir truputėlį apkepam – ar orkaitėj, ar virš laužo, ar ant skrudintuvės, tepam negailint obuolienės, uždedam saujelę rukolos ir apkepintos kiaulienos (aš šį kartą nusipirkau gabalėlį , susmulkinau ir apkepiau, tačiau jei jūsų kompanija didelė – galit kepti ir visą paršelį )

Netikėtas derinys, bet labai skanu – kam tiks pietums, kam – vakarienei, o jeigu dar pinta sodraus Guinness alaus………mmmmmm……..Londonas…

3 komentarų

  1. Dziugu, kad madamos grizo :*

  2. vieniem receptai aktualiau, kitiem izangos jaukios ir idomios:) as gal prie tu antru po kolkas dar:))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>