You are here: Pradžia » Užkandžiai » Salotos » Lęšių salotos su smidrais

Lęšių salotos su smidrais

 

Prasidėjo smidrų sezonas – tokie sveikučiai, traškantys pavasario šaukliai pamažu užkariauja ne tik parduotuvių lentynas, mirguliuoja skelbimais facebook’e – randa ir savo vietą virtuvėje. Ruošiu salotas.

Lęšių salotos su smidrais

Reikės ( užkandžiui – 4 asmenims, vakarienei – 2 ):

  • 200 g rudųjų arba žaliųjų lęšių
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 5-6 ridikėlių
  • smidrų – nuspręskite kiek skirsite vienam asmeniui – mano pirkti buvo tokie gerokai įmitę
  • 1 vš ghee sviesto
  • 5 vš aliejaus
  • 1 šalotinio svogūno
  • 1 aš Dižono garstyčių
  • 1 vš obuolių arba vynuogių acto
  • druskos, pipirų, svogūnų laiškų , pertažolių

Pasiruošiam padažą – susmulkiname svogūnėlį, dedame garstyčias, druskos žiupsnį, pipirų, acto, aliejaus.

Išsiverdame kiaušinius ( 7 min )
Išsiverdame lęšius.

Ridikėlius supjaustome griežinėliais.
Dubenyje sumaišome lęšius su ridikėliais ir padažu. Suberiame į lėkštę, ant lęšių dedame pusiau perpjautus kiaušinius ir svieste pakepintus smidrus ( + druska, pipirai ).

Smidrus galima keisti šparaginėmis pupelėmis.

Sočiai vakarienei arba rimtam užkandžiui.

Lęšių salotos su smidraisLęšių salotos su smidrais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>