Perlinės kruopos – tai poliruoti miežio grūdai. Kažkiek primirštos, perlinės kruopos išgyvena tikrą renesansą, nes yra ypač sveikos – turi daugybę amino rūgščių – pvz lizino, kuris skatina kolageno gamybą ir neleidžia mums susiraukšlėti. Lizinas naudingas širdžiai o taip pat padeda organizmui kovoti su peršalimo virusais. O kur dar gausybė vitaminų ir mikroelementų.
Šiandien – gaivios perlinių kruopų salotos su vaisine nata.
Reikės:
- 200 g perlinių kruopų
- nedidelė galvutė brokolio
- 1 didelis apelsinas ( tiktų ir keli persikai )
- ½ salotinio agurko ( sėklas išimti )
- žiupsnis šviežių mėtų
- 50 g įvairių salotų lapelių
- 100 g konservuotų avinžirnių
- nedidelė galvutė pankolio
- aliejaus ir balzamiko
Išverdame perlines kruopas prieš tai gerai nuplovę. Aš su visomis kruopomis elgiuosi taip – užpilu 3 kartus daugiau vandens negu sausų kruopų, užvirinu, išjungiu virimą, uždengiu dangčiu ir palieku. Kai prisimenu – arba būna išvirę arba reikia dar kartą užvirti ir vėl kažkiek palaikyti uždengtame puode. Įprastai kruopos išverda per 25 min – tik nepagailėkite vandens. Padruskinkite.
Išsiverdame brokolius, sudedame į šaltą vandenį – kad išlaikytų spalvą.
Pankolį supjaustom skiltelėmis ir apkepame , pabarstom prieskoniais (aš naudojau Tandoori )
Apelsiną išpjaustome kad neliktų odelių.
Agurką be sėklų supjaustome.
Išvirtas perlines kruopas nusunkiame, beriame į didelį dubenį. Sudedame pjaustytą agurką, apelsinų skilteles, smulkintas mėtas, brokolius, avinžirnius, salotų lapelius ( arba vien tik rukolą ), pakeptą pankolį. Pasidarome padažą iš aliejaus ir balzaminio acto ( aš visada turiu pasidariusi butelį iš gero aliejaus ir pvz aviečių ar bruknių balzamiko ). Truputis pipiriukų ir …skanaus
Tinka kaip pagrindinis patiekalas .