You are here: Pradžia » Užkandžiai » Baklažaninis reikalas

Baklažaninis reikalas

Bandau nepasiduoti rudeniškiems orams – vis dar vaikštau be kojinių – gydytoja grūmoja – nagi, moteriške, ar visai patrakusi? –  renkis šilčiau… O man vis atrodo – jei pasiduosiu, apsimuturiuosiu, šaltis ateis negrįžtamai ir oi, kiek ilgai reikės laukti, kol galima bus išsilukštenti iš žieminių apdarų…
Užtai virtuvė atgijo – tai  verdu, tai  troškinu, tai spaudžiu. Išrikiuoti stiklainiai su aronijomis nudažyta obuoliene, šermukšnių uogiene, burokėliais su bruknėmis, šaltalankių sutimis. O juk pasižadėjusi buvau – jokių konservavimų – ir taip visada – vasarą mitinguoju, kad niekas nevalgo konservuotų gėrybių, o rudenį tyliai traukiu didesnius puodus ir vėl kažką maišau…
Namai vis pasipuošia svečiais, tai vis reikia pagalvoti ką iš anksto pasiruošti, kad daugiau laiko liktų bendravimui.Marinuoti baklažanai

Marinuoti baklažanai

Tai mano šio rudens favoritas  – visada turiu šaldytuve.
Reikės:
4-5 vnt baklažanų
1 galvutė česnako
aliejaus kepimui
Marinatui:
2 skiltelės česnako
1/2 čili pipiro
500 ml vandens
70 ml obuolių acto
2 v š sojų padažo
1 v š medaus
pora lauro lapų, sveikų juodųjų pipirų, keletas gvazdkėlių
25 g druskos (nepilnas šaukštas)
Marinuoti baklažanai

Nuplautus baklažanus supjaustom išilgai 3-5 mm pločio. Truputį apibarstom druska ir paliekam pastovėti bent 10 minučių.
Apkepam baklažanus keptuvėje ir dedame ant sugeriamojo popieriaus (virtuvinio rankšluosčio).
Išverdam marinatą – į verdantį vandenį suberiam smulkintą česnaką, čili pipirą, lauro lapus, pipirus, druską, sojos padažą.
Įpylę acto, išjungiam, Įdedam medų.
Susmulkinam galvutę česnako.
Į stiklinį indą sluoksniuojam baklažanų eilę, apibarstom smulkintu česnaku, užpilam keliais šaukštais marinato.
Baigus sluoksiuoti, užpilam likusį marinatą ir dedam į šaldytuvą pribręsti 3 dienom.

Ir kas gi čia gali tiek laukti? Po paros tikrai galima valgyti. Daug česnako? Tikrai daug – ryte gal netiks ant sumuštinio, bet vakare – puikumėlis – marinuotas česnakas nebėra aštrus, o savo kvapą atidavęs baklažanams.
Vis gi kitus kartus ruošiau daugiau česnako dėdama į marinatą, o sluoksniavau su kapotais graikiniais riešutais. Puikumėlis.
Net ir be riešutų gerai.Marinuoti baklažanaiMarinuoti baklažanai

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>