You are here: Pradžia » Karštieji patiekalai » Daržovės » Moliūgų ir bulvių košė su grybų padažu

Moliūgų ir bulvių košė su grybų padažu

Keista – už lango gruodis, pasaulyje knibžda galybė gyvūnų rūšių, o sveikatos ministerija iki šiol nesugalvojo naujo gripo viruso… :)Eglutė"Springs" 2013
Linksminuosi :) Nesvarbu, kad vienodai tamsu ir 11 , ir 15 valandą, bet fantastiškai ilgas ir šiltas ruduo priverčia dirsčioti į kalendorių, kad nepražiopsočiau kalėdinių pasiruošimo darbų.
Juokelis : išėjo Marytė į mišką ar grybų, ar uogų – grįžo tuščiomis – gyvenime reikia turėti tikslias užduotis.
Nebesitikėjau šiais metais pradžiuginti artimųjų nauja eglučių kolekcija, bet – suformulavau užduotį, užsidariau savaitei ir… rytoj kviečiu į eglučių parodą :)
O valgyti norisi, net kai visiškai nėra laiko ir esi apsikrovęs rankdarbiais, kad net katinui sunku pro juos pralįsti… O juk ir advento reikia laikytis. Greitas, lengvas, dietinis, saulėtos spalvos patiekalas –  moliūgų ir bulvių košė su grybų padažu.

Moliūgų ir bulvių košė su grybų padažu

Anei riebalų, anei pieno ar grietinės.Moliūgų ir bulvių košė
Verdu DAUG  :) – skanu ir kitą dieną pasikepti keptuvėje ( girdžiu kritiką – maistą reikia valgyti šviežiai pagamintą – taip taip, būtų idealu, tačiau aš geriau pasišildysiu košę, nei kasdien pirksiu salotas maximose )

Reikia:
bulvių (verdu 3 l puode apie 10 vidutinio dydžio bulvių)
moliūgo apie 1 kg (nulupto)
druskos
Padažui : sauja džiovintų grybų ( galite juos pakeisti pievagrybiais )
1 svogūno galvutė
1 v š miltų ( nekupinas )
druska, pipirai
šaukštas sviesto
Džiovintus grybus užpilame vandeniu (apie 300 ml ) ir verdame.Moliūgų ir bulvių košė su grybų padažu
Tuo tarpu nuskutame bulves. Verdam nuskustas ir supjaustytas bulves. Kai vanduo užverda, beriam druskos – galima berti kiek daugiau nei tai darote įprastai, nes moliūgas saldus.
Kai bulvės beveik išvirusios, sudedame susmulkintą moliūgą ir paverdame kelias minutes.
Nupilame (neišpilame) skystį ( nepersistenkite) ir smulkintuvo pagalba padarome piurė. Galima dėti šaukštą sviesto (ghi) – kaip ir žadėjau be riebalų, tačiau su trupučiu riebaliuko vitaminai įsisavinami geriau :).
Susmulkiname išvirusius grybus. Pakepiname svieste svogūną, miltus. Supilame grybų nuovirą (jei naudojote pievagrybius, pakepinkite ) ir suberiame džiovintus grybus. Jei jau visai spalva erzina, įpilkite truputį grietinėlės.
Galite rinktis verdamų bulvių ar moliūgų proporciją – kuo daugiau moliūgo, tuo košė bus skystesnė, kuo daugiau bulvių, tuo košė geriau laikys formą.
Likusį nuovirą panaudokite kaip daržovių sultinį sriubai.
Nuostabiai skanu ir lengva, o namai kvepia grybais.Eglutė "Springs" 2013

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>