You are here: Pradžia » Saldumynai » Avižiniai batonėliai

Avižiniai batonėliai

„Pakirto kojas“. Savo akimis mačiau, kaip jaunam vyrui „pakirto kojas“. Ir turbūt ne tik kojas. Mačiau, kaip viskas jo viduje susmuko, sukiužo –  tikrai būtų apsipylęs nevaldomomis ašaromi, jei  būtų buvęs ne darbo vietoje.
Sakysite – iš kur tos dramos? Mano kolega perskaitė šauktinių sąrašus ir juose rado savo pavardę.
Galime kalbėti apie meilę Tėvynei, pareigą ją ginti, vyriškumo mokyklą, bet sutikite –  nepaprasta taip imti ir apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis.
Būsimiems kareivėliams – „sausas davinys“ – avižų ir sėklų batonėliai – juk reikia jėgas palaikyti – dėl Tėvynės…

Avižiniai batonėliai

Avižiniai batonėliai 

1 indelis (390 g) kondensuoto pieno be cukraus
250 g avižinių dribsnių – nei labai stambių, nei labai smulkių
75 g kokoso drožlių ( aš ėmiau visą kokosą – ir drožlių prisigaminau, ir kokosų pieno)
100 džiovintų spanguolių
125 g sezamo, saulėgrąžų, moliūgo sėklų – maždaug lygiomis dalimis
125 g žemės riešutų

Avižiniai batonėliai

Viską sumaišom, sudedam ant nedidelės skardelės su įklotu kepimo popieriumi ir gerai sutrombuojam – rankomis, plokščiu puodelio dugnu, grūstuvu košei.
Kepame (greičiau – džioviname )apie 1 valandą  130 laipsnių orkaitėje.
Kai atvėsta, supjaustome norimo ilgio ir pločio batonėliais.
Sakyčiau, studentų, kareivių ir amžinai skubančiųjų maistas.

Avižiniai batonėliai

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>