„Pakirto kojas“. Savo akimis mačiau, kaip jaunam vyrui „pakirto kojas“. Ir turbūt ne tik kojas. Mačiau, kaip viskas jo viduje susmuko, sukiužo – tikrai būtų apsipylęs nevaldomomis ašaromi, jei būtų buvęs ne darbo vietoje.
Sakysite – iš kur tos dramos? Mano kolega perskaitė šauktinių sąrašus ir juose rado savo pavardę.
Galime kalbėti apie meilę Tėvynei, pareigą ją ginti, vyriškumo mokyklą, bet sutikite – nepaprasta taip imti ir apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis.
Būsimiems kareivėliams – „sausas davinys“ – avižų ir sėklų batonėliai – juk reikia jėgas palaikyti – dėl Tėvynės…
Avižiniai batonėliai
1 indelis (390 g) kondensuoto pieno be cukraus
250 g avižinių dribsnių – nei labai stambių, nei labai smulkių
75 g kokoso drožlių ( aš ėmiau visą kokosą – ir drožlių prisigaminau, ir kokosų pieno)
100 džiovintų spanguolių
125 g sezamo, saulėgrąžų, moliūgo sėklų – maždaug lygiomis dalimis
125 g žemės riešutų
Viską sumaišom, sudedam ant nedidelės skardelės su įklotu kepimo popieriumi ir gerai sutrombuojam – rankomis, plokščiu puodelio dugnu, grūstuvu košei.
Kepame (greičiau – džioviname )apie 1 valandą 130 laipsnių orkaitėje.
Kai atvėsta, supjaustome norimo ilgio ir pločio batonėliais.
Sakyčiau, studentų, kareivių ir amžinai skubančiųjų maistas.