You are here: Pradžia » Sriubos » Saulėta sriuba iš moliūgų

Saulėta sriuba iš moliūgų

Nurimo audros, žvejai traukia tinklus su stintomis, jūra pagaliau atsikvėpė nuo bangų -teliūškuoja, lyg supilta į didelį dubenį. Dangus toks žemas, kad nedžiugina net pabirę gintariukai pajūry.
Ieškau optimizmo, virdama saulėtą sriubą iš muskatinio moliūgo. Dar optimizmo prideda, kad sudorojus moliūgą, iš odelių kepu traškučius – technologija be atliekų.

Muskatinio moliūgo sriuba
Muskatiniai moliūgai panašūs į dideles kriaušes arba į kėglius. Jų oda lygi, sėklos mažos ir tik storesnėje dalyje, todėl , nulupus odą, galima pjaustyti kaip lašinius. Muskatiniai moliūgai saldūs ir nuostabios spalvos – juos galima virti, kepti ir valgyti žalius – jei dar jų nepastebėjot – apsidairykit, tikrai galima nusipirkti bet kuriame prekybos centre.

1 kg muskatinio moliūgo (jei turite prapjovę paprastą – bandykit virti iš jo)
1 l daržovių sultinio ( tam reikės 1,5 l vandens, salierų, svogūnų, morkos, imbiero )
keletas skiltelių česnako
Traškučiams – šlakelis aliejaus, pipirų mišinys, druska
Muskatinio moliūgo sriuba

Išsiverdame daržovių sultinį. Esu mačiusi pirkti jau paruošto sultinio, bet šiandien sunkiai įsivaizduoju situaciją, kad galėčiau jo nusipirkti – brrr… Juk taip paprasta jį išsivirti – net jei šaldytuve nėra saliero ar morkos, virkite kelias galvas svogūno – truputis druskos, pipirų – turite puikiausią daržovių sultinį.

Perkošiame per sietelį, kad liktų tik skaidrus sultinys.
Kol verda sultinys, nupjaustome nuo moliūgo odelę, kad gautųsi kuo ilgesni liežuviai. Skardą padengiame kepimo popieriumi, sudedame moliūgo odeles, pabarstom druska, pipirais, pašlakstome aliejumi ir pakepame orkaitėje, kol paruduos. Sunku patikėti, bet gaunasi nuostabūs traškiai.
Nuluptą moliūgą supjaustome gabaliukais ir gerai apkepame ant keptuvės.
Baigiant kepti moliūgą, suberiame susmulkintą česnaką.
Apkeptas daržoves sudedame į sultinį ir paverdame kelias minutes, kol moliūgas bus visai minkštas.
Dar kartą perkošiame per sietelį. moliūgą susmulkiname smulkintuvo pagalba, išmetame likusius sietelyje česnakus, užpilame likusiu sultiniu.
Patiekiame su odelių traškučiais, grietinėle. Galime įsiberti moliūgų sėklų.

Sriuba – nuostabi. Aksominė, saulėta – slysta į pilvelį, o tie traškučiai taip maloniai kotrastuoja …
Patinka man technologijos be atliekų :)

Muskatinio moliūgo sriuba

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>