Prisigalvoju visokių darbų darbelių – kad tik iš namų nereiktų išlįsti, nes šiomis dienomis tai pavojinga gyvybei.
Palangą užgulė atvykėliai, kai kurie net iš Mėnulio tubūt – toks nenusakomas ir nenuspėjamas atykėlių elgesys. Vieni juos vadina poilsiautojais – man jie kartais primena tranus.
Karšta iki velniukų. Gaivinuosi šalta sriuba.
Pomidorų šaltsriubė su keptomis paprikomis ir avietėmis
800 g pomidorų
1 nedidelis svogūnas
2 lapkočiai saliero
2 raudonos paprikos
200 g aviečių
druska, pipirai, pankolio sėklos ir saliero stiebeliai papuošimui
Paprikas iškepti orkaitėje, kol odelė pradės tamsėti. Tada įdėti į polietileninį maišiuką ir palikti, kol atvės.
Nulupti paprikų odelę, išimti sėklas.
Pomidorus be odelių, paprikas, svogūną, saliero lapkočius ir avietes susmulkinti smulkintuvu. Pagal skonį įberti druskos, pipirų.
Jei norisi skystesnės sriubos, galima į pilti 1-2 stiklines pomidorų sulčių.
Iki patieksite, laikyti šaldytuve.
Gaivus maistas karštai vasaros dienai. Sodrus ir sotus.
Puiki idėja baliukui – taurelė degtinytės ar tekilos, taurelė sriubos.
Sudie razumėli… bet kaip skanu
Būkime poilsiautojais – ne tranais…