Tai gerai, kad aviečių sezonas ilgas – šį tortuką dariau liepos viduryje, bet aviečių dabar pats derlius, todėl skubu rašyti.
Didis prancūzų gastronomas O.Eskofje yra sakęs, kad desertas neturi būti – nusibodęs, per sunkus, pernelyg sudėtingas.
Šių trijų blogybių pavyko išvengti.
Avietinis tortukas
Pagrindui reikės:
150 g nesaldintų kukurūzų dribsnių
30 g kokoso drožlių ( nebūtinai)
200 g baltojo šokolado
Viršutiniam sluoksniui:
450g natūralaus jogurto
450g grietinėlės (plakamosios) – arba dalį grietinėlės, dalį grietinės
2 v š želatinos
110 g cukraus pudros
400 g aviečių ( dalį palikti papuošimui)
Į dubenį suberiam kukuruzų dribsnius su pakepintomis kokosų drožlėmis.
Ant garų vonelės ištirpiname baltajį šokoladą ir supilame ant dribsnių. Gerai išmaišome, kad dribsniai pasidengtų šokoladu
Atsegamos formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir sudedame dribsnius.
Dedame į šaldytuvą.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir išbrinkiname.
Nedideliame puodelyje užviriname 150 g aviečių su 80 g cukraus pudros. Susmulkiname blenderiu ir perkošiame per sietelį.
Grietinėlę išplakame su likusia cukraus pudra. Sumaišome su jogurtu. Maišant supilame ištirpintą želatiną, avietinę tyrę, 200 g aviečių.
Užpilame ant sustingusio pado. Dedame į šaldytuvą.
Išėmę iš formos, papuošiame likusiomis avietėmis (ar/ir kitokiomis uogomis).
Man patiko tai, kad kukurūzinis padas lieka traškus. Kažkur trakšteli avietė ir tas purumo ir traškumo kontrastas toks geras.
O kvapas…
Skubėkite , kol aviečių šakos linksta uogomis.