Sutikta draugė pasakoja nusipirkusi knygą apie Alzheimerio ligos prevenciją…
Kiekvienas šiais laikais nusipirkęs knygą vertas pagarbos, bet apie Alzheimerio ligą … na, švelniai nustebino.
Aplėkiau miestelį, nusipirkau produktus tikram tortui. Na, galvoju, prie kavos mano desertukas bus žurnalas „Žmonės“ (nėra net 2 kalorijų).
Vakare prisiminiau, kad kavos negėriau, o ir nusipirktą žurnalą palikau parduotuvėje…
Oi, gal galiu pasiskolinti tą knygą?
Užtai tortų – pilnas šaldytuvas. Vienas didelis ir du mažulyčiai – visam šventiškam savaitgaliui
Tortas ( vienas didelis ir du maži )
Tešlai reikės :
6 kiaušinių
1 st cukraus
1 st miltų su dar keliais kupinais šaukštais
3 v š kakavos
2/3 stiklinės kefyro
1 a š sodos
Kremui:
450 ml grietinėlės (didelis indelis)
500 g trintos varškės
1 stiklinė trintų braškių ar kitokių uogų
500 g grietinės
5-6 cukraus
5 v š želatinos
Papuošimui – trintų juodųjų serbentų, želatinos, juodojo šokolado
Tortui reikėtų dviejų formelių – mažesnėje kepsime pagrindą, o didesnėje supilsime kremu – būtų gerai, kad iki formelės krašto tarp kepinio liktų bent 0,5 cm.
Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Į miltus sudedame sodą, kakavą ir suberiame į plakinį.
Supilame kefyrą. Viską gerai išplakame – tešla turi būti lėtai pilama, bet ne kabinama šaukštu, todėl subėrę 1 stiklinę miltų ir kefyrą pažiūrėkite, ar dar trūksta miltų – man trūko – dėjau dar kelis šaukštus.
Kepame apie 15-20 min per du kartus ( patikrinkite mediniu iešmeliu).
Kepinius atvėsiname.
Kai atvėsta, nupjauname „ kepures „ ir perpjauname pusiau. Turime 4 blynus ir 2 kepures, kurias suplėšome nedideliais gabaliukais – tiks mažiesiems tortukams.
Kremui išplakame grietinėlę su dalimi cukraus ( cukrų berkite priklausomai nuo trintų braškių saldumo).
Varškę išplakame su braškėmis.
Išplakame grietinę su cukrumi.
Išbrinkintą želatiną ištirpiname ant garų vonelės ir kiek pravėsusią plona srovele pilame į varškės masę. Plakame.
Sujungiame su grietine ir plakta grietinėle.
Į formos dugną dedame pirmąjį blyną. Dedame sluoksnį kremo iki pat formos borto ( išėmus iš formos, tešlos turi nesimatyti – turi atrodyti lyg visas tortas ir paukščių pieno )
Taip sluoksniuojame visus blynus.
Viršų taip pat aptepame kremu.
Dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Į likusį kremą suberiame susmulkintas „kepures“, gerai išmaišome ir sukrečiame į mažas formeles. Dedame į šaldytuvą.
Papuošimui aš pasiruošiau širdelių iš trintų juodųjų serbentų ir papiešiau su išlydytu juoduoju šokoladu. Fantazuokite!