Per vieną naktį žiema baigėsi, o šventės – niekaip nesibaigia.
Dar ne visi daiktai sugrįžo į savo vietas, o aš vėl darau tą patį tortą, kaip ir prieš savaitę.
Akys per langą laigo su voverėmis po medžius, o mintys sunkios – tinkančios metų pabaigai. Skambina draugė, sako – kažkoks nerimas, liūdesys.
Ša ! Vykim savo baimes ir liūdesius – geriau nurimkime ir atsiduokime virtuvės ritmui – tarkšt, barkšt, ūžšt – ir tortas jau šaldytuve.
Šį tortą nužiūrėjau iš Alfo Ivanausko – kažkuriame žurnale buvo receptas. Aikšku, kai sugalvojau daryti – užmušk žurnalo nerandu.
Todėl, didžiausi atsiprašymai gerbiamajam Alfui – tikiu, kad jūsų variantas buvo geras, bet ir manasis ne prastesnis.
Ypač tinka šventiniam maratonui, nes gaivus ir nuteikiantis optimistiškai.
Varškės tortas su mangų debesėliu (originalaus neatsimenu )
500 g meduolių (nuostabus atradimas)
120 g sviesto
1 kg varškės masės (perku Rimi – President trintą varškę)
120 g cukraus
100 ml grietinėlės ( galima ir 200)
2 v š želatinos
2 nedideli mangai arba 250 ml mango tyrės (Rimi – Giraffe smoothie)
300 ml natūralaus jogurto
2 v š cukraus pudros – jei reikia pagal skonį
1,5 v š želatinos
Papuošimui – 50 g šokolado gėlytėms, bet čia tik todėl, kad gavau dovanų naujas formeles papuošimams gaminti
Atskiruose indeliuose užmerkiame želatiną.
Meduolius sutrupiname – malonumas vienas – visas nerimas praeina betrupinant tokius minkštučius meduolius
Išlydome sviestą ir užpilame ant sutrupintų meduolių.
Sukrečiame juos į atsegamą formą, dugną uždengus kepimo popieriumi.Gerai patrombuojame.
Varškės masę išplakame su cukrumi ir grietinėle (vieną kartą dariau be grietinėlės, bet su grietinėle man labiau patiko – net dėčiau 800 g varškės ir 250 ml grietinėlės – masė gaunasi lengvesnė, ne tokia kūniška:))
Plakant supilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną (2 v š ).
Varškės masę supilame ant meduolinio pado. Šį kartą į varškę įmaišiau džiovintų papajų ir kapotų graikinių riešutų(pakepintų) – tikrai nepamaišys.
Dedame į šaldytuvą , kad sustingtų.
Po valandos- kitos , galime ruošti mangų debesėlį.
Praėjusioms šventėms spaudžiau iš 2 mangų sultis , bet vakar pamačiusi, kad 1 mangas Rimi kainuoja 7 Lt, pagalvojau, kad geriau pirksiu mangų ir pasiflorų tirštas sultis (250 ml – 5,99 Lt ).
Suplakame sultis su jogurtu – paragaukite ar netrūksta cukraus. Jei reikia, įberkite 1-2 šaukštus cukros pudros.
Plakant supilkite ištirpintą želatiną.
Supilkite ant jau sustingusio varškės sluoksnio ir vėl dėkite į šaldytuvą. Jei žadate laikyti per naktį – uždenkite maistine plėvele, kad nepritrauktų šaldytuvo kvapų.
Peiliu apveskite pagal formos kraštą. Atsekite formą. Perkelkite tortą ant lėkštės ar tortinės ( kepimo popierius nusiplėšia be problemų).
Puošti – nebūtina. man labai gražu toks natūralus vaizdas. Tačiau šį kartą, būtinai norėjau išbandyti kalėdines dovanas ir, tikiuosi , vaizdo nesugadinau.
Linksmų, linksmesnių, linksmiausių !