You are here: Pradžia » Saldumynai » Morengų tortas (Pavlovos desertas)

Morengų tortas (Pavlovos desertas)

Galvą į dangų priverčia pakelti keistas garsas – skrenda gulbės – tai bent jėga jų sparnuose!

Šeimoje – ypatinga diena – gimė anūkė. Prašau gulbių, kad dovanotų dalelę savo jėgos, grakštumo, ištikimybės ir žavessio.
Juk ir visą pasaulį atiduotum… Švogeris ( jau tris kartus senelis ) sako – na, kaip keistai su ta meile anūkams – gyveni sau įprastą gyvenimą, o gimsta anūkas ir iš karto tu jį myli – tiesiog ta meilė gimsta su pirmu riksmu, su pirmu paėmimu ant rankų. Toks mažas žmogutis ir tiek daug meilės jam. Stebuklas.

Pavlovos morengų tortasPavlovos morengų tortas

Gimimo dienos proga darau Pavlovos deserta – baltą, orinį, lengvą, romantišką.

Pavlovos morengų desertas 

5 kiaušinių baltymai
1/3 a š citrinų rūgšties
žiupsnelis druskos
130 g cukraus
140 g cukraus pudros
Kremui:
250 ml grietinėlės (plakamosios)
250 g maskarponės
150 g kondensuoto saldinto pieno
Papuošimui:
migdolų lapelių, uogų (naudojau goji ir džiovintas spanguoes), šokolado drožlių, būtų labai gražu – pistacijos . Jei uogų sezonas, tai tiks bet kokios uogos.

Pavlovos morengų tortas

Šaltus baltymus  išplakame su ctrinos rūgštele ir žiupsneliu druskos.
Plaknt, nedidelėmis dalimis suberiame cukrų. Plakame tol, kol nebelieka cukraus kruopelių – 5-8 min
Į išplaktus baltymus suberiame persijotą cukraus pudrą ir  lopetėlės pagalba gerai išmaišom.
Orkaitę įkaitina iki 100 laipsnių.
Ant skardos išklotos kepimo popieriumi išdedame 2 blynus ir 1 kepurę – nereikia konditerinio maišo – puikiai viską galima padaryti šaukštu. Jei norite, galima daryti 2 didesnius blynus – vienodo dydžio, ar skirtingo – čia jūsų fantazijai.
Kepame 1,5 valandos. Orkaitės nedarinėkite! Ją galima atidaryti tik po 1.5 valandos.
Pasiruošiame kremą – išplakame grietinėlę, sudedame maskarponę ir kondensuotą pieną, dar truputį paplakame. Spalvai naudojau truputį kakavos. Tiktų ciberžolė, šlakelis burokėlių sulčių.
Formuojame tortą – morengus pertepame kremu, papuošiame .

Iš tiesų, tai būtų protinga daryti mažus porcijinius tortelius – šis labai puošnus, bet pjaustyti tai nelabai pavyksta :). Tikras artimų žmonių tortas – kiekvienas gali „atsilaužti“ pagal savo norus. Labai mėgstu morengus – gal ir negalėčiau dažnai jų valgyti, bet jeigu jau griešyti, tai šis variantas – pats tinkamiausias. Belieka laukti šviežių uogų, kurios konkuruotų su morengo saldumu.
Morengas su uogomis – balerinų maistas :) Morengas su kremu ir uogomis – maistas tiems, kam vertina baletą.

Sveika, mažyte, tegul tavo širdelė būna kupina gėrio. Jei norėsi, išmokysiu ir tave kepti morengus :)

Morengų tortas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>