You are here: Pradžia » Saldumynai » Moliūginiai putėsiai

Moliūginiai putėsiai

Akys vis dažniau kliūva už ridiko, svogūnų laiško ar ,šviežią primenantį, agurko. Regis, surytum bet kokį žalėsį.
Tik paukščiai nebrokija lašinių ( kas sakė, kad paukščiai ne mėsėdžiai ?). Jei norite nemokamo cirko – pakabinkite už lango bryzą žalių lašinių.
Žodžiu, pavasaris pulsuoja gyvybe, o aš vis dar kankinu moliūgus. net vyras po truputį ima maištauti prieš moliūgų troškinukus, trintas sriubytes.
Na gerai, šį kartą – desertas :)

Moliūginiai putėsiaiMoliūginiai putėsiai

Moliūginiai putėsiai

300-350 g nuvalyto moliūgo
150 ml cukraus sirupo (pirkau paruoštą – Dan sukker )
350 ml riebios grietinėlės
2 v š želatinos

Moliūginiai putėsiai

Užmerkiame želatiną , užpildami 4 v  š šalto vandens.
Nuluptą moliūgą išverdame . Sąžiningai nupilame vandenį. Virtą moliūgą užpilame sirupu ir užverdame.
Smulkintuvo pakalba susmulkiname iki emulsijos, perkošiame per sietelį.
Į dar karštą moliūgo tyrę sudedame želatiną, išmaišome, kad ištirptų. Paliekame atvėsti.
Išplakame grietinėlę. Plakdami po truputį , dozėmis įpilame moliūgo tyrės.
Galima supilstyti į formeles, taures, indus. Dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Man labai tiko serviruoti su juodųjų serbentų sultimis (tyre).

Moliūginiai putėsiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>