You are here: Pradžia » Saldumynai » Avižiniai sausainiai su morkomis

Avižiniai sausainiai su morkomis

Kas tai? Paradas? Demonstracija?
Demonstracija – gal, tik šį kartą demonstruojama sportinė apranga ir inventorius.
Jokios politikos – atšilo oras ir visas Vilnius subėgo, suvažiavo, suriedėjo į Vingio parką. Širdis džiaugiasi matant tiek gyvybės ir judesio.
Pagarba!
Pagarba ir tiems, kurie užsėdo visas vietas lauko kavinėse. Alus su bulvytėmis vakarienei – skamba kaip didžiausias priekaištas, todėl raminuosi
avižiniais sausainiais su morkomis :)

Avižiniai sausainiai su morkomisAvižiniai sausainiai su morkomis

Avižiniai sausainiai su morkomis 

1 stiklinė tarkuotų morkų ( 2 nedidelės morkos)
1 didelis kiaušinis
100 ml klevų sirupo
1 stiklinė avižų dribsnių
1,5 a š kepimo miltelių
1,5 a š cinamono
3/4 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
žiupsnelis druskos

Avižiniai sausainiai su morkomis

Skaitai receptą ir lieknėji :)
Morkas sutarkuojame plonais šiaudeliais – jei neturite tokios tarkelės, geriau tarkuoti smulkiai o ne stambiai, tik sutarkavus smulkia tarka, nupilkite susidariusias morkų sultis.
Visa kita beriame į dubenį, išmaišome.
Sudedame morkas.
Skardą išklojame kepimo popieriumi.
Lengvai formuojame tešlos blyniukus (nepersistenkite – sausainių nereikia pernelyg suploti ar nugludinti – gražiau kai matosi struktūra) ir kepame 170 laipsnių orkaitėje. Neperkepkite – sausainiai turi tapti auksinio medaus spalvos.
Puikūs – ką čia bepridurti. Kitą partiją bandžiau kepti su avižiniais miltais – vietoje pilno grūdo – nesakyčiau, kad blogai, bet per daug avižinis skonis ir jaučiasi kartumas. Be to, taip gražiai nepakyla.
Jei turite valios – ilgai nesensta :)

Avižiniai sausainiai su morkomisAvižiniai sausainiai su morkomis

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>