Kas tai? Paradas? Demonstracija?
Demonstracija – gal, tik šį kartą demonstruojama sportinė apranga ir inventorius.
Jokios politikos – atšilo oras ir visas Vilnius subėgo, suvažiavo, suriedėjo į Vingio parką. Širdis džiaugiasi matant tiek gyvybės ir judesio.
Pagarba!
Pagarba ir tiems, kurie užsėdo visas vietas lauko kavinėse. Alus su bulvytėmis vakarienei – skamba kaip didžiausias priekaištas, todėl raminuosi
avižiniais sausainiais su morkomis
Avižiniai sausainiai su morkomis
1 stiklinė tarkuotų morkų ( 2 nedidelės morkos)
1 didelis kiaušinis
100 ml klevų sirupo
1 stiklinė avižų dribsnių
1,5 a š kepimo miltelių
1,5 a š cinamono
3/4 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
žiupsnelis druskos
Skaitai receptą ir lieknėji
Morkas sutarkuojame plonais šiaudeliais – jei neturite tokios tarkelės, geriau tarkuoti smulkiai o ne stambiai, tik sutarkavus smulkia tarka, nupilkite susidariusias morkų sultis.
Visa kita beriame į dubenį, išmaišome.
Sudedame morkas.
Skardą išklojame kepimo popieriumi.
Lengvai formuojame tešlos blyniukus (nepersistenkite – sausainių nereikia pernelyg suploti ar nugludinti – gražiau kai matosi struktūra) ir kepame 170 laipsnių orkaitėje. Neperkepkite – sausainiai turi tapti auksinio medaus spalvos.
Puikūs – ką čia bepridurti. Kitą partiją bandžiau kepti su avižiniais miltais – vietoje pilno grūdo – nesakyčiau, kad blogai, bet per daug avižinis skonis ir jaučiasi kartumas. Be to, taip gražiai nepakyla.
Jei turite valios – ilgai nesensta