You are here: Pradžia » Saldumynai » Senoviški Anytos sausainiai

Senoviški Anytos sausainiai

Jau kad antrą Kalėdų dieną kepčiau sausainius – to nėra buvę…
Tarp daugybės skanumynų, pyragų, keksų ir net tortų, lėkštelė su sausainiais, abibarstytais aguonomis, galėjo būti ir nepastebėta.
Kadangi sausainiai ne tik buvo pastebėti, bet ir įvertinti. teko prašyti anytos jos senoviškų sausainių receptuko.

Senoviški sausainiaiISenoviški sausainiai

Senoviški anytos sausainiai

200 g sviesto
1/2 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
3 v š grietinės
350 g miltų
1 a š kepimo miltelių
aguonų, sezamų ar cukraus sausainių apibarstymui
1 kiaušinio baltymo sausainiams aptepti

Minkštą sviestą išplakame su cukrumi.
Po vieną sudedame kiaušinių trynius, grietinę.
Suberiame miltus su kepimo milteliais.
Išminkome tešlą ir kelioms valandoms padedame į šaldytuvą.
Dalimis iškočiojame ne labai plonai – plonai ir nesigaus, nes tešla minkšta ir trapi, aptepame šakute paplaktu baltymu, apibarstome aguonomis, sezamais ar cukrumi ( aš aišku barsčiau cukrumi , nors anyta rekomendavo barstyti aguonomis ar sezamais :))
Turiu prisipažinti, kad reikėjo taip ir daryti, nes cukrus kepant sausainiams darosi sunkus ir sudaro luobelę . Nesakau, kad blogai, bet anytos sausainiai su aguonomis man patiko labiau – lengvesni ir kvepiantys sviestu.
Ir vėl namuose pasklido kepamų sausainių kvapas…

Seniviški sausainiaiSenoviški sausainiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>