You are here: Pradžia » Konservuotos gėrybės » Vyšnių uogienė su cukinijomis

Vyšnių uogienė su cukinijomis

Mūsų mylimas Palangos turgelis užsitraukė nemalonę – žadame jį boikotuoti. Vis užmetu kokiam pardavėjui – palaukit, ateis ruduo… Nepatenkinti esame kainomis – ar iš gobšumo, ar iš negebėjimo susiskaičiuoti, bet litas tapo lygus eurui.
Kažkas paprotino – Skuode puikus turgus, gerokai viskas pigiau.
Padarėme ekskursiją į Skuodą. Nesiginčysiu, vietoje užauginta produkcija – tikrai pigesnė, bet paradoksas tame, kad eilė stovi prie importinių daržovių…
Jau kad nuvažiavom, tai ir prisipirkom.
Turiu jums gerą patarimą. Kai spaus nerimas ar liūdesys, kai nežinosite kur ir kam atsiduoti, kai norėsis sakyti – ei, gyvenimas nenusisekė ir visi dėl to kalti , nusipirkite 5 kg vyšnių ir išimkite iš vyšnių kauliukus…
Pradžioj gliaudyti visai nieko – per metus pasimiršo kas būna toliau, po to pradeda kilti klausimai – kodėl pirkau TOKĮ kiekį, kodėl sugalvojau tokią nesąmonę, pas mus niekas uogienių nevalgo, geriau knygą paskaityčiau ir tt ir pan. Po to dedu į šalį kauliukų išėmimo aparačiuką ir bandau kauliukus išstumti šiaudelio pagalba (čia sūnus parodė tokį triuką), po to bandau segtuku ir vėl grįžtu prie aparačiuko.
Po 3-4 valandų, kamuojama sprando ir pečių juostos skausmo, išdidžiai įmetu paskutinę vyšnią – BE KAULIUKO.
Galva – šviesi , mintys nurimusios, lengva šypsena veide – įveikiau.
Rekomenduoju kaip meditacinę priemonę ar antidepresantą.

Žiūriu į tą kalną vyšnių ir galvoju, ką čia naujo susukus. Pyragą su vyšniomis jau iškepiau, dabar eilė – vyšnių uogienei su cukinijomis.Vyšnių uogienė su cukinijomis

 

Vyšnių uogienė su cukinijomis

2 kg vyšnių be kauliukų
500 g – 1 kg cukraus (man užteko 500 g)
apie 600-700 g cukinijų ( 3 nedidelės cukinijos – aš rinkausi geltonąsias)

Vyšnių uogienė su cukinijomis

 

Vyšnias užpilu cukrumi ir truputį pakaitinu ant mažos ugnies, kad ištirptų cukrus.
Pavirinu kokias 10 minučių.
Šiaudeliais sutarkuoju cukinijas, sudedu į verdančias vyšnias.
Dar paverdu 5 minutes. Man vis norisi įdėti truputį egzotikos – keletą šaukštelių prieskonių mišinio ( imbieras, gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, juodieji pipirai )
Sudedu į iškaitintus stiklainius.

Idėją tokios uogienės radau bevartydama DanSukker kalendorių – čia Alfo Ivanausko, ne mano išmislas :)
Uogienė puiki. Cukinija nuo vyšnių rūgšties neištyžta, o tampa traški. Be to, subalansuoja rūgštį ir cukraus reikia mažiau.

Sėkmingos meditacijos :)Vysšnių uogienė su cukinijomis

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>