You are here: Pradžia » Konservuotos gėrybės » Šeivamedžio žiedų uogienė

Šeivamedžio žiedų uogienė

Metus laukiau, kol pražys šeivamedis , nes dar pernai išgirdau kaip viena ponia virė šeivamedžio žiedų uogienę , ir vos suspėjau. Bet suspėjau juk :)
Sulaukusi savaitgalio, kaip tikra Debesų brolijos narė, išsiruošiau rinkti žiedų kekių. Ne kokių grybų ir net ne uogų – žiedų :). Rinkti reikia pilnai pražydusias kekes.  Na, pati sau smagiai atrodžiau bešokinėdama apie šeivamedžio krūmus. Šeivamedžio žiedai
Po to įsitaisiau saulėkaitoje (juk reikia bent kokį spindulį uždėti ant odos :)) ir ėmiausi nuo kekių karpyti žiedelius. Karpau ir juokiuosi – visiškai debesų darbas. Pirštai aplimpa žiedadulkėmis, aplink tvyro stiprus šeivamedžio žiedų kvapas – lyg didelė bitė maudausi žieduose… :)
Žiedų prikarpau apie 2-2,5 litro , o suberti į puodą žiedeliai atrodo  lyg nesusipratimas.
Tada verdu sirupą – į 1,5 litro vandens beriu 1 kg cukraus. Dedu cukraus dar tiek, kad jau sunkiai tirptų – beveik dar kilogramą.
Žiedus užpilu verdančiu sirupu ir užverdu. Išjungiu viryklę ir palieku kurį laiką pastovėti. Kvapas pasklinda ne tik po namus – kvepia visas oras.
Dar kartą užvirinu ir supilu-sudedu į iš anksto paruoštus stiklainius. Sirupo gavosi gerokai daugiau nei uogienės, bet tikrai dėl to nesijaudinu – tai puikus vaistas žiemai nuo peršalimo, kosulio ir dar stiprinantis organizmą.
O jau kaip kvepia…skraido bitės mėnesienoj – za za za za :)Šeivamedžio žiedų uogienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>