You are here: Pradžia » Konservuotos gėrybės » Grybai » Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai

Lauki tų švenčių jau nuo ankstyvo lapkričio, o jos nušniokščia visada per greitai. Juk atrodė – tiek išeiginių ! Viskam pakaks laiko..Nepakako :)Marinuoti pievagrybiai
Tik maisto gana :). Ir net per daug :)
O dar sesė įvirto su pievagrybių maišeliu prieš Kūčias. Ne, sakau, ačiū – man jų tikrai niekur netrūksta. Bet juk nemesi – dovanotam arkliui į dantis nežiūri…
Kiek „pažaibavusi“ į netikėtą dovaną, nusprendžiau pievagrybius marinuoti.
Jei esate valgę pirktinių marinuotų pievagrybių – pamirškite jų skonį (beskonį) ir imkitės šio recepto. O jeigu suorganizuosite aklą degustaciją, tikrai ne su vienu galėsit ginčytis, kad tai ne baravykai :)

Marinuoti pievagrybiai

500 g pievagrybių – geriau kuo mažesnių
500 ml vandens
1,5 v.š. druskos
1 v.š. cukraus
1 v.š. garstyčių
1 a.š. garstyčių grūdelių
1/3 stiklinės aliejaus
3-4 v.š. acto (pvz. – obuolių )Marinuoti pievagrybiai
pipirų mišinio, keletą lauro lapų, žiupsnelį kumino ir kalendros, kelias skilteles česnako

Pievagrybius gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir kelias minutes paverdam. Nukošiam.
Verdam marinatą. Į 500 ml vandens suberiam visus prieskonius, druską ir cukrų. Kai užverda, pavirinam minutėlę.
Supilam aliejų ir actą.
Į karštą marinatą suberiam apvirtus pievagrybius ( arba pievagrybius užpilame karštu marinatu :)).Marinuoti pievagrybiai
Atvėsiname.
Po kelių valandų, pievagrybiai tinkami keliauti ant šventinio stalo.
Tinka ir ant kasdienio :).
Mažučiai, baltučiai – slysta į pilvelius, palikdami marinuotų baravykų salsvą skonį.
Puikumėlis. Visai nevertėjo išsigąsti to maišo pievagrybių – puikus atradimas :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>