You are here: Pradžia » Konservuotos gėrybės » Daržovės » Konservuotas moliūgas su citrina

Konservuotas moliūgas su citrina

Girininko žmonos avis pragraužė moliūgą. Moliūgas su prakiurusiu šonu buvo nuridentas per visą pievą iki eglių alėjos.  Keliuku palei eglių alėją privažiavo mašinytė, į kurios bagažinę buvo įverstas prakiuręs moliūgas.  Atriedėjo moliūgas iki manęs ir prašosi būti naudingas…Konservuotas moliūgas

Pasiraitojau rankoves ir kibau gelbėti moliūgą.

Gelbėjimo darbai:
1. Konservuoti
2.Kepti pyragus
3.Ruošti desertus
4.Patiekti pietums ar vakarienei

Konservuotas moliūgas

1 kg nuvalyto moliūgo (rekomenduoju neprasidėti su 1 kg, o iškarto ruošti 2, 3, 4…)
1 citrina ( jei 2 kg moliūgo – 2 citrinos ir tt)
0,5 kg cukraus (cukraus kiekis didėja proporcingai)Konservuoti moliūgai
Man čia dar labai tinka imbieras

Nuvalytą moliūgą supjaustome kubeliais – liniuote gal ir neverta matuoti, bet maždaug apie 1,5-2 cm.
Gerai nuplauname citriną ir beveik nulupame odą – tas „beveik“ priklauso kiek mėgstate citrinos žievelės skonį – aš darau „zebrą“, kur geltonos odelės lieka mažiau nei baltos. Citriną smulkiai supjaustome , suberiame ant moliūgo.
Užberiame cukrumi , pakratome , kad cukrus subyrėtų giliau ir paliekame tol, kol moliūgą apsemia sultys.
Užkaitiname iki virimo. Paliekame pastovėti. Vėl užkaitiname ir paviriname penketą minučių.
Supilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame.
Pagal tirštumą tai labiau tirštas kompotas nei uogienė ar džemas. Praeitais metais viriau ne su citrinomis o su apelsinais – per vieną vakarėlį stiklainis moliūgų, virtų su apelsinais, „sprogo“ su kiaulienos kepsniu ir daugybe klausimų „kaip tokį išvirti?“ .
Prie mėsos tiktų ir moliūgas virtas su citrinomis, bet pastarojo priderinimas kur kas platesnis – ir į pyragą, ir į desertą, ir ant pakeptos duonos ir dar , ir dar visaip kaip. Didžiausias privalumas, kad moliūgas, paveiktas citrinos rūgšties, nesuminkštėja – jis lieka traškus, gabaliukai skaidrūs ir gardūs o ne belyčiai.Moliūgo desertas

Greitam desertui – su citrina paruošto moliūgo, plaktos grietinėlės, sutrupintų sausainių, granato sėklų, griežinėlis persimono – greitas variantas netikėtiems svečiams ar maloniam pokalbiui per vėlyvus pusryčius.

Gera avytė :)Moliūgo desertas

 

2 komentarų

  1. Labai skani uogienė. Gaila, kad turėjau tik ketvirtadalį moliūgo, tai nedaug išėjo. Dabar gausiu daugiau moliūgo ir vėl pasidarysiu. Dariau su citrina ir su apelsinu. Tai kam patinka saldžiarūgtis tai patarčiau su citrina, o kam saldžiau – su apelsinu. Nors abi uogienės gavosi skanios.

    • Aš dar šiemet neįsisukau į moliūgus, bet ateis ir jiems laikas :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>