You are here: Pradžia » Konservuotos gėrybės » Daržovės » Ruduo šaldytuve arba marinuoti kopūstai

Ruduo šaldytuve arba marinuoti kopūstai

Aš turbūt ne lietuvė . Nemėgstu raugintų kopūstų, o jų sriubą verdu vieną kartą per žiemą – kad atsižymėčiau :) Kartą metuose darau šaltibarščius, cepelinus ir tušinu raugintus kopūstus. Bulves valgau kaip atskirą patiekalą o ne „prie“ kažko. Ir jeigu aš ne viena tokia esu Lietuvoje,rudenėjant, suprantu jūsų nerimą  atsidarius šaldytuvą –  juk negali kaskart greitai kokias salotas susukti- visada reikia ką nors turėti jau paruošto valgymui. Kai praeina agurkų ir pomidorų sezonas, ateina burokėliai, morkos ir kopūstai.
Nesakau, kad į šaldytuvą kopūstai patys sušoka – visas stalas(ir ne tik ) pasipuošia kopūstų skiedrelėmis, bet susitvarkai… – o juk valgai kaskart ir džiaugiesi… 
Marinuoti kopūstai:
3 kg kopūstų  – 2 viena ranka pakeliamos galvos
1 paprika  – raudona arba žalia – kad linksmiau būtų
1 morka

Marinatui:
800 ml vandens
2 šaukštai druskos ( aš dedu 2,5 )
200 g cukraus (kokį šaukštą nugriebiu)
200 ml aliejaus
200 ml acto
pipirų mišinio arba čili kas mėgsta aštriau

Kopūstus, padalinusi rankoje telpančiais gabalais, susmulkinu (sučeškavoju ) kopūstams skirta pjaustykle – rankomis smulkinant, procesas užtrunka :). Išėmusi sėklas, susmulkinu papriką. Šiaudeliais supjaustau morką (jei neturiu tam skirtos pjaustyklės :)). Sudedu į ne mažesnį kaip 5 l puodą ir sumaišau, kad tolygiai pasiskirstytų daržovės (arba viską susismulkinu ir dedu į puodą sluoksniuodama). Užpilu karštu marinatu . Pradžioje atrodo, kad  skysčio neužtenka, kad apsemtų kopūstus, tačiau truputį paspaudus , pilnai apsisemia. Uždedu lėkštę, kad kopūstai būtų prispausti, ir palaikau ne šaldytuve per naktį . Po to sudedu į man patogias talpas ir laikau šaldytuve. Po kelių valandų jau galite ragauti.
Ragauti sakiau, o ne kimšti… :) Nors paragavus tikrai sunku sustoti :). Švelnūs ir traškūs (kaip sako užjūrio sesė – tokie krum krum :)). Nepermuša savo skoniu nei mėsos, nei žuvies. Negaliu pasakyti apie marinuotų kopūstų maksimalų laikymosi terminą – pasisekė išlaikyti  porą savaičių :). Norite taip paruoštus kopūstus troškinti – prašom, sriubą virti – puiku.
Truputėlis pastangų ir, atidarius šaldytuvą, padvelkia rudeniu…

 

4 komentarų

  1. Nuostabus patiekaliukas.Tikrai galima laikyti visą mėnesį tik klausymas ar išsilaikys:) visoms ir visiems skanaus.

  2. Siandien padariau,labai laukiu rezultato,jau dabar seiles tysta ,nuo marinato kvapo;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>