Kai nuo šviežių uogų ir daržovių „atšimpa“ dantys ir norisi kažko nepatirto ir naujo – baklažanų čatnis – kaip tik TAI.
Rikiuoti į sandėliuko atsargas gal ir netinka, bet puikiai tiks kelių mėnesių šaldytuvo atsargoms.
Baklažanų čatnis
1-1,2 kg baklažanų ( 4 vidutinio dydžio baklažanai)
2-3 nedidelės galvos svogūnų
1 v š garstyčių grūdelių
didelė sauja razinų
1 v š kmynų ( arba kumino)
1 v š kario miltelių
3 v š sezamo
kelios skiltelės česnako
2 dideli pomidorai
200 g rudojo cukraus
150 ml vyno acto
5-6 v š aliejaus
druskos – apie 2 a š – nuragaukite
Svogūnus supjaustome smulkiai ir pakepiname iki skaidrumo.
Baklažanus perpjaunam išilgai, o po to – pusžiediais. Lengvai apkepame (aš kepinau beveik sausai).
Apkepintus baklažanus ir svogūnus sudedame į puodą.
Suberiame razinas, susmulkintus pomidorus, prieskonius, cukrų, druską, actą ir paverdame kokias 10 minučių.
Sudedame į iškaitintus stiklainius.
Šaldytuve galima laikyti apie 2 mėnesius (būtų keista, jei išlaikytumėte ).
Šis kiekis man tilpo į 4 puslitrinius stiklainius.
Saldžiarūgštis, lengvas, gaivus, su sproginėjančiomis sezamo sėklytėmis ir saldžiomis razinomis – gardumėlis…