You are here: Pradžia » Karštieji patiekalai » Obuoliniai blyneliai Užgavėnėms

Obuoliniai blyneliai Užgavėnėms

Devynios ryto, o aš jau persivalgiau.
Dieve, kokia aš bevalė. Na, galvoju, Užgavėnės. Juk reikia blynus kepti, o kadangi per pietus į Vilnių minsim, tai bent pusryčiams blynukų…
Be to, dar tokių mažų nevalgomų obuoliukų nusipirkau – negi mesi.Obuoliniai blynai
Varge, kokia prisirijusi jaučiuosi… Ir kaip įtikinti save, kad čia linksma, kad Užgavėnės.
Na, viskas , iki Velykų – griežta Gavėnia, kitu atveju – Užgavėnės neturi prasmės.
Bet  persivalgiau tai skaniai :)Obuoliniai blynai

Obuoliniai blynai (tešlos užtenka 5 nedideliems obuoliams )

5 obuoliukai ( pirkau tokius kietokus raudonus )
1 kiaušinis
2 šaukštai saldinto kondensuoto pieno
½ a š kepimo milteliųObuoliniai blynai
30 g sviesto
5 šaukštai miltų
pieno – pagal miltus – kokie 3-5 šaukštai
aliejus kepimui

Obuolius nulupame, išpjauname sėklas, supjaustome griežinėliais.
Dubenyje išplakame kiaušinį su kondensuotu pienu. Supilame sviestą. Išplakame.
Į miltus įmaišome kepimo miltelius, suberiame į plakinį.
Pasidėkite pieną ir vis po truputį įpilkite – tešla turi būti kaip ne iki tvirtų putų išplakta grietinėlė – ji nelabai kieta, bet puri ir lengva.
Merkiame griežinėlį obuolio į tešlą ir kepame ant įkaitintos keptuvės, įpylę aliejaus.
Iškeptus blynukus galima sudėti ant popierinio rankšluosčio, bet nesigavo riebūs – tas sviestukas tešloje suteikia trapumą – kandi kaip obuolį su lengva tešlos plutele.

Nesu blynų fanė, bet labai skaniai persivalgiau.
Nuo rytojaus Gavėnia – norėčiau Velykas pasitikti lengvesnė :)Obuoliniai blynai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>