You are here: Pradžia » Karštieji patiekalai » Daržovės » Saldžių bulvių riekelės su avinžirniais

Saldžių bulvių riekelės su avinžirniais

Vis dažniau norisi rinktis vegetariškus ar  veganiškus patiekalus. Pusmetį ruošiau maistą veganiškai šeimynai – tikrai reikėjo pasukti galvą ir paieškoti informacijos kaip pamaitinti , kad būtų skanu ir greitai paruošiama. Atrodo – gausu knygų, receptų internete, bet oi tikrai ne visi verti dėmesio. Šį kartą – pagrindinis patiekalas dviem asmenims (alkaniems)

Batatų riekelės su avinžirniais

Reikės:

  • 1 didelės saldžios bulvės ( aš turėjau keletą smulkesnių – apie 300 g)
  • aliejaus kepimui
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 200 g pomidoriukų
  • 2 aš miltų
  • 1-2 aš vidutinio aštrumo kario miltelių
  • ½ aš kumino arba kmynų
  • 300 g konservuotų avinžirnių
  • 70 g įvairių salotų lapelių
  • 2-3 vš natūralaus jogurto
  • druskos, pipirųBatatai su avinžirniais'

Gerai nuplautą batatą supjaustome riekelėmis 2 cm storio ( odos lupti nereikia ), aptepame aliejumi, pabarstome druska ir trupučiu kario miltelių. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min – na, kol suminkštės :)

Kol bulvės kepa, keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Suberiame pjaustytus pomidoriukus, suberiame miltus, kario miltelius, kuminą ir pakepiname.

Suberiame avinžirnius, įpilame apie 100 ml vandens ir patroškiname 5 min.

Į lėkštę dedame žiupsnį salotų, jas pagardiname natūraliu jogurtu su druskele ir pipiriukais ( veganams – sojų arba kokosų nesaldintu jogurtu arba aliejaus užpilu), dedame keptus batatus, ant jų – avinžirnių troškinį.

Nekaloringa, bet sotu. Skanaus

Batatų riekelės su avinžirniais''

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>