You are here: Pradžia » Karštieji patiekalai » Daržovės » Kiaušiniai porų lizde

Kiaušiniai porų lizde

Vėjas toks, kad net galvoje maišosi. Bandau gelbėtis dviguba espresso ir šaukštu konjako (čia anytos mokykla :)), bet vis tiek mintys negula į lentynas o veliasi sūkuriais, nutempdamos žemyn lūpų kampučius, o akių vokus padarydamos kaip senbernaro.
Gaunu laišką, kad Leonardo DiCaprio kovoja prieš dramblių naikinimą ir prekybą Afrikoje, bet kas man tie drambliai, kai anytos katinas numirė.
Sėdžiu suveltomis mintimis ir galvoju – mūsų katinas jau galėjo šimtą kartų numirti – toks yra peštukas ir nuotykių ieškotojas, o anytos – gražutis pupuliukas, bet … ne kovotojas. Ši žiema gerokai praretino mūsų kiemo gyvūnus – liko tik ryžasis kovinis , kuris lyg niekur nieko taršo mirusio katino varškytę ir vištienos kukuliukus… Toks tas gyvenimas…

Vėjuotos mintys pastūmėjo vėlyviems pusryčiams susukti „lizdą“ iš porų – tokiu oru tik ir maltis virtuvėje.Kiaušiniai porų lizdelyje

Kiaušiniai porų lizde ( 2 porcijos)

1 poras
2-4 kiaušiniai
Įvairios daržovės : 1 pomidoras, 1/2 ilgo agurko, gera sauja rukolos, svogūnų laiškų, krapųKiaušiniai porų lizdelyje
druskos, pipirų ir 1 šaukštas acto, šlakelis aliejaus

Nupjovę žaliąją poro dalį, išverdame pasūdytame vandenyje. Vandens reikia tik tiek, kad apsemtų porą. Verdame apie 10 minučių (tik nenupjaukite šaknų, kad poras neišsiskleistų).
Kai poras pravėsta, perpjauname jį išilgai. Ant lėkštės dedame norimo dydžio formą – aš ėmiau didesnį plastikinį kibiriuką. Nupjovę šaknis, išnarstome porą juostelėmis ir vyniojame aplink pasirinktą formą.
Kai lizdas susuktas. Atsargiai ištraukiame laikančią formą.
Pasiruošiam salotas. Šį kartą agurkus ir pomidorus pjaustom smulkiau – kubeliais. Juos sumaišom su rukola, apibarstom druska , pipirais, apšlakstome trupučiu aliejaus.
Salotomis įdarome lizdelius. Lizdelį galime aprišti svogūno laišku.
Puode užverdame vandenį (apie 1 l ), įberiame 1 šaukštelį druskos, 1 šaukštą acto.
Į samtį įmušame po vieną kiaušinį ir pamažu įleidžiame į verdantį vandenį tiek, kiek žadate suvalgyti. Jei virsite 3 minutes, kiaušinio trynys bus minkštas, jei ilgiau – bus kietai virtas kiaušinis.
Išvirtus kiaušinius uždedame ant daržovėmis įdarytų lizdelių. Apibarstome svogūnų laiškais, pipirais. Galima būtų dar uždėti keletą griežinėlių rūkyto upėtakio.Kiaušiniai porų lizdelyje

Ir gyvenimas gražus (kad ir vėjuotas :))

Negaliu sakyti, kad tas porų lizdelis labai skanus :), bet juk akims tai gražu. Ir svečią ne gėda būtų tokiais pusryčiais pavaišinti :)

2 komentarų

  1. labai grazu :)

    • Oi, pupyte, kad tu tik „gražu“ ir gyva. Svajoju rasti komentarą – dariau ir pavyko (ir net suvalgiau :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>