You are here: Pradžia » Karštieji patiekalai » Daržovės » Keptos daržovės su tofu

Keptos daržovės su tofu

Po šventinių užstalių atėjo metas , kai užrašinėje kyšo pažadai lankyti sporto klubą, baseiną, karts nuo karto palepinti veidelį, lengviau užsisegti kelnių juosmenį, perplaukti vandenyną ar skristi į kosmosą. Ir, nors patvoryje pražydo gėlės, ta žiema- nežiema su kopūstais-burokėliais pradeda įkyrėti. Viešėdama  Londone mačiau, kad dažnoje kavinėje sausis vadinamas ne January o Veganuary ir siūlomas specialus vegetariškas ar veganiškas meniu. Vegetarizmas bei veganizmas ir mūsuose įgauna pagreitį – turbūt kiekvienoje šeimoje dažnai įsiplieskia ginčai – kas tai – būtinybė, įsitikinimai, mada ? Jeigu tai visavertė mityba, tai kodėl reikia pastoviai vartoti B12, geležį? Ar tai etika, ar galimybė reguliuoti vidines problemas? Na, sotus diskusijomis nebūsi. Kadangi šaldytuve vis dažniau randasi tofu, tai ruošiu orkaitėje keptas daržoves su tofu.Keptos daržovės su tofu

Reikės (4 asm ):

  • 1 raudono pipiro
  • Tofu 400-500 g
  • saldžiųjų bulvių – apie 600 g
  • 2 kukurūzų burbuolių (virtų)
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų
  • kelių saujų mažųjų pomidorų
  • 200 g špinatų
  • 1-2 žaliųjų citrinų ir svogūnų laiškų
  • Aliejaus, druskos, Tom Ka arba Tom Yum pastos, bruknių padažo su kriaušėmis (4 -5 šaukštus)
  • Troškinys''

Kol iki 190 laipsnių kaista orkaitė, pasiruošiu padažą – pilu aliejų, beriu druską, dedu padažus ( gaila, bet Lietuvoje dar nėra įvairesnių pastų – ty jau paruoštų prieskonių tyrių), todėl naudoju ką turiu – tikslas – pasidaryti tiek padažo, kad galima būtų apvolioti saldžiąsias bulves, papriką ir kukurūzų riekes. Dar truputis padažo turi likti, kad, įbėrus kukurūzų miltų, būtų galima jame apvolioti tofu.

Apvoliotus padaže batatus dedu į kepimo formą, uždengiu folija ir kepame orkaitėje apie 15 min. Nuėmus foliją, sudedu kukurūzus ( burbuoles pjaustau į 4-5 dalis) ir pipirą ( kvadratėliais), pakepu dar 5-10 min.

Tofu, prieš tai palaikę paslėgtą tarp popierinių rankšluosčių, supjaustau 2 cm  riekėmis, po to – trikampiais ir apvolioju padaže, įbėrusi kukurūzų miltų.

Sudedu kepti tofu, pomidoriukus, iki kol tofu apkepa , pomidoriukai suminkštėja. Galiausiai kelioms minutėms kepti į tarpus sudedu špinatus.

Serviruoju žaliųjų citrinų skiltelėmis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Nuostabus patiekalas – daug skonio, net aštrumo. Apvoliotas ir apkepęs tofu nei iš tolo neprimena balzgano beskonio produkto. Kukurūzai – maloniai saldūs su aštrumėliu. Pomidorai suteikia gaivumo, o batatai – balanso.

Balansuokite!Veganuary

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>