You are here: Pradžia » Karštieji patiekalai » Daržovės » Įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės

Seniai, labai seniai, mačiau filmą apie princesę, kurios vienas mėgstamiausių patiekalų – visai ne princesiška įdaryta bulvė.
Tiksliau – filmas apie karališkąjį virėją, kuris ruošdavo princesei jos mėgstamą įdarytą bulvę. Jau ir princesės nebeliko gyvųjų tarpe, o aš niekaip neprisiruošiu tokią bulvę paruošti. Didžiausia paskata – Kaziuke nusipirktas konditerinis maišas su aibe antgalių – jį eksponavusi moteriškė kaip medžiagą raštams ir gėlėms, naudojo bulvių košę. Štai koks minčių ir įvykių ratas turėjo apsisukti, kad nuvažiuočiau į turgų ieškoti didesnių bulvių.

Įdarytos bulvėsĮdarytos bulvės

Įdarytos bulvės

Bulvių reikia pagal apetitą – jei rasite didesnių, tai po vieną-dvi, tikrai užteks
Įdarui reikėtų krevečių (iškart suskambo princesškai ), bet aš turėjau 200 g virto upėtakio
Dar man reikėjo 50 g sūdytų lašinių
1 šalotinio svogūno
1 v š grietinės arba kelių – grietinėlės
2 v š smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz „Džiugas“)
druskos, pipirų, kalendros

Įdarytos bulvėsĮdarytos bulvės

Pasireknkam didesnes bulves – aš rinkausi pailgas arba tokias, kurios geba gulėti ant vienos plokštumos :)
Bulves išverdame – su lupenomis, prieš tai gerai nušveitus. Išvirimo laipsnis – al dente – lyg dar truputį trūktų iki visiško išvirimo.
Atvėsiname tiek, kad galėtumėm paimti į rankas. Nupjauname išilgai trečdalį bulvės – viršūnėles sudedame atskirai.
Šaukštelio pagalba, išgremžiame bulvės vidurius taip, kad liktų kraštelis ir bulvė laikytų savo formą. Dedame į atskirą dubenėlį – tai bus bulvių įdaras.
Įdarą ruošiame pagal savo skonį. Aš pakepinau lašinukus su svogūnu, sudėjau virtą žuvį, susmulkinau kalendros lapelius, šaukštą grietinės, druskos, pipirų – viską sumaigiau šakute. Galima dėti kumpį, kepintus pievagrybius, kepintas daržoves ir , žinoma – krevetes.
Paruoštą masę vėl sudedame į išskobtas bulves.
Nupjautus trečdalius nulupame, įpylę šaukštą sultinio ar grietinėlės sumalame smulkintuvo pagalba, sudedame tarkuotą sūrį. Turi gautis glotni bulvių košė, kurią dedame į konditerinį maišą su pasirinktu antgaliu ir užsiimam kūryba.
Įdarytas ir papuoštas bulves dedame 15-20 min į orkaitę su grilio funkcija, kad papuošimai lengvai apskrustų.
Marinuotų agurkėlių, gal kastinio – kokia princesė galėtų atsispirti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>