- Ir kodėl taip būna, kad kai lauki svečių ir iš vakaro aliejais išsitepi plaukus, užsuka vandenį , be minčių kada vėl jį atsuks…
Kartą važiuodama traukiniu ( reikėtų atgaivinti pasakojimus iš nutikimų viešąjame transporte – tai mano dar vienas hobis :)) susipažinau su vieno dienraščio žurnalistu. Pasiplepėjom lietuviškai kategoriškai – o va aš…, o aš tai…. Stengiausi neatsilikti – paskutinis koziris buvo – „Madamų“ puslapis. Ir gavau klausimų – ar esu gaminusi cepelinus su spanguolėmis, o girą ar esu dariusi. Na, ne… Garsiai neištartas klausimas liko – „tai ką tu ten rašai, po galais…“ O blynų receptų yra? Su moliūgais ar cukinijom?
Gerbiamas žurnaliste, specialiai jums – cukinijų blyneliai.
Cukinijų blyneliai
2 vnt cukinijų ( po 300ž400 g kiekviena)
1 vidutinio dydžio morka
Keletas laiškų svogūno – jei turite ir mėgstate
keletas šakelių petražolių
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
100 g fetos sūrio
druska, raudonosios paprikos prieskoniai
aliejus kepimui
Neluptas cukinijas sutarkuojame smulkiais šiaudeliais, padruskinam, dedam į kiaurasamtį ir nuvarvinam susidariusį skysčių perteklių.
Nuspaudžiam ir dedam į dubenį, į kurį sutarkuojame morką.
Supjaustome svogūnų laiškus, petražoles.
Sutrupiname fetą, beriame druską ir prieskonius, supilame šakute praplaktus kiaušinius, suberiame ir išmaišome miltus.
Kepame ant keptuvės , įpylę aliejaus.
Iškeptus blynus galime trumpam padėti ant virtuvinio popieriaus.
Puikiai tinka grietinė, natūralus jogurtas , kastinys.
Prisipažinsiu, kad nesu didelė blynų mėgėja, bet šitie blynai labai nekasdieniški – kaip daržovių kepsneliai. Lengvi, purūs ir sveikuoliški.
O dar – konkretūs – čia ne kokie nors saldūs su uogytėmis – čia vyriški