Pamačiusi reklamą, kviečiančią į Užgavėnių šventę, susizgribau, kad reikės blynus kepti.
Tik išvijusi virusą , skubu vyti žiemą iš kiemo. Savijauta drebanti, tai norisi kažko tokio – labiau lašinių, nei saldžių blynų.
Jau pernai buvau nusižiūrėjusi tokį receptėlį su kukurūzais, bet taip ir liko užrašuose.
Taigi – metas blynams.
Vafliniai blynai su kukurūzais
2 vnt kiaušinių
2 v š cukraus
1/2 a š druskos
100 g kukurūzų miltų
100 g kvietinių miltų
50 g sviesto
100 ml pieno
1 a š kepimo miltelių
150 g konservuotų kukurūzų
šoninės. grietinės, žalumynų – pagal norus
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.
Supilame skystą sviestą, suberiame miltus su kepimo milteliais.
Po truputį pilam pieną – tešla turi būti tiršta. Man atrodė vis dar kietoka, tai krestelėjau šaukštą grietinės.
Suberiam konservuotus kukurūzus ( be skysčio).
Kepiau faflinėje, bet , manau, ir ant keptuvės kepant, turėtų puikiai gautis.
Pasikepinam šoninę, pasismulkinam krapų ar petražolių.
Makteliu gabalėlį vaflinio blyno į grietinę su krapais – burnoje apstu ne tik skonių – vis pokšteli kandamas kukurūzas.
Puikiai. Nesijaučia jokio blynams būdingo riebumo – netgi, sakyčiau, kaip kukurūzinė duona. O jau tas šoninės akcentas – oi, kaip gerai. Tvirtai ir vyriškai.